Είναι μία από τις αρχαιότερες μεθόδους της παραδοσιακής Ταϊλανδέζικης ιατρικής.

Με την απαλή πίεση στις ενεργειακές γραμμές και την ουσιαστική παρέμβαση της μεθοδολογίας που ακολουθείται σε ένα μάθημα yoga, επιτυγχάνεται βαθιά χαλάρωση σε ολόκληρο το σώμα. Στην ουσία μεγάλο μέρος του Thai yoga μασάζ αποτελείται από υποβοηθούμενες στάσεις yoga, όπου ο θεραπευτής τεντώνει σημεία του σώματός για να εμβαθύνει την στάση και να πετύχει μέγιστο αποτέλεσμα.

Με τη σταδιακή μετακίνηση του ατόμου μέσω διαφόρων στάσεων και θέσεων yoga ενισχύεται η ευελιξία, που επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος της κίνησης. Με αυτόν το τρόπο μειώνεται το μυϊκό στρες και η ένταση. Οι αργές κινήσεις συμβάλουν ώστε το μυαλό και το πνεύμα να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Εν τέλει βελτιώνονται όλες οι κινήσεις του σώματός.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των ενεργειακών καναλιών. Η παρεμπόδιση της ροής της ενέργειας και η κακή κυκλοφορία του αίματος προκαλεί μυϊκή αδυναμία, κόπωση, και άλλες μυοσκελετικές ανωμαλίες. Το stretching και ο συντονισμός της αναπνοής αναζωογονούν βαθιά τον οργανισμό.

Αρκετά από τα οφέλη του Thai yoga μασάζ ταυτίζονται με αυτά της yoga. Περιλαμβάνουν τη βελτίωση της στάσης του σώματος, την καλύτερη κυκλοφορία, και τη μεγαλύτερη ελαστικότητα. Όπως η yoga, το Thai yoga μασάζ χαλαρώνει και επιμηκύνει τους μυς με αποτέλεσμα χαμηλότερη μυϊκή ένταση σε διάφορα σημεία του σώματος.

Στο τέλος της θεραπείας, ο ασθενής έχει χαλαρώσει και αποβάλει το άγχος του. * Κυκλοφορικό σύστημα: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνει η θερμοκρασία στην περιοχή που μαλάσσεται, αυξάνει την λεμφική κυκλοφορία, μειώνει το οίδημα (πρήξιμο). * Μυοσκελετικό σύστημα: βελτιώνει την αντοχή και την αποτελεσματικότητα των μυών, ανακουφίζει από την ένταση των μυών, απομακρύνει τις τοξίνες από μυϊκή μάζα, χαλαρώνει τους τένοντες και ενισχύει την ελαστικότητα, αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και την ευελιξία, και μειώνει την ακαμψία. * Νευρικό σύστημα: Τονώνει και βελτιώνει την δραστηριότητα των νεύρων και των αισθήσεων με τις επιπτώσεις της μείωσης του πόνου, ενισχύοντας την αίσθηση στο δέρμα, και τη βελτίωση της λειτουργίας.

Το Thai μασάζ προσφέρει πάνω από όλα την καλή υγεία των εσωτερικών οργάνων, όπως το στομάχι, τα έντερα, κ.λπ. * Αναπνευστικό σύστημα: βελτιώνει το βάθος της αναπνοής και χαλάρωσης. * Πεπτικό σύστημα: αυξάνει την ελαστικότητα του πεπτικού συστήματος και την κίνηση του στομάχου, προλαμβάνει και ανακουφίζει από τη δυσπεψία.

Newsletter

Yoganatomy © 2018-2019 All rights reserved