Τι είναι ένας “αναμορφωτής” του Pilates;

Κατασκευασμένο από τον ιδρυτή του Pilates Joseph Pilates, ο μεταρρυθμιστής είναι ένα κρεβάτι πλαίσιο με μια επίπεδη πλατφόρμα σε αυτό, που ονομάζεται το φορείο, το οποίο κυλάει εμπρός και πίσω στους τροχούς μέσα στο πλαίσιο. Το φορείο συνδέεται στο ένα άκρο του μετασχηματιστή με ένα σύνολο ελατηρίων. Τα ελατήρια παρέχουν επιλογές διαφορετικών επιπέδων αντοχής καθώς ο φορέας ωθείται ή τραβιέται κατά μήκος του πλαισίου. Το φορείο έχει μπλοκς, που κρατούν τον ασκούμενο από το να ολισθαίνει από το τέλος του μετασχηματιστή καθώς ωθούν ή τραβούν το φορείο.

Στο άνοιγμα του μεταρρυθμιστή, υπάρχει μια ρυθμιζόμενη ράβδος που ονομάζεται footbar. Η μπάρα ποδιών (footbar) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πόδια ή τα χέρια καθώς ο ασκούμενος μετακινεί το φορείο. Ο μεταρρυθμιστής διαθέτει επίσης μεγάλους ιμάντες με χειρολαβές σε αυτές που είναι προσαρτημένες στο πάνω άκρο του πλαισίου.

Μπορούν να τραβηχτούν με τα πόδια ή τους βραχίονες για να μετακινήσουν το φορείο επίσης. Το βάρος του σώματος και η αντοχή των ελατηρίων είναι αυτό που κάνει το φορείο λίγο ή πολύ δύσκολο να κινηθεί. Τα τμήματα μετασχηματιστών είναι ρυθμιζόμενα για διαφορετικά μεγέθη σώματος και διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων. Άρα το πιλάτες “ριφόρμερ” είναι για όλους, χωρίς διακρίσεις βάρους, σωματότυπου και φυσικής κατάστασης.

 

Newsletter

Yoganatomy © 2018-2019 All rights reserved