Το  Pilates Mat είναι μια μέθοδος που επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Εστιάζει ακόμα στην ευλυγισία των μυών , στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς κάτι που καθιστά την μέθοδο μέσο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια αυτόνομη μέθοδος εκγύμνασης και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την λειτουργική εκγύμναση του σώματος καθώς και ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης .

Όπως είπε ο εμπνευστής της μεθόδου, Τζόζεφ Πιλάτες, «σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπεις και σε 30 έχεις ένα ολοκαίνουριο σώμα». Ωστόσο, δεν στέκεται μόνο εκεί. Το Pilates είναι ένας εξαιρετικός τρόπος βελτίωσης της υγείας αλλά και μείωσης του στρες.

Αυτή η μορφή άσκησης απαιτεί ισορροπημένες κινήσεις που επιμηκύνουν και ενισχύουν όλες τις μυϊκές ομάδες.

Ένα μάθημα pilates συνδυάζει τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη σωστή αναπνοή, κάτι που λειτουργεί συμπληρωματικά στην ανακούφιση από το στρες και βελτιώνει την πνευματική απόδοση.

Υπάρχον αρκετοί λόγοι για να ξεκινήστε pilates και δεν σχετίζονται μόνο με την σύσφιξη, η οποία είναι και εγγυημένη.

Μερικά από τα οφέλη συνοπτικά είναι:

Αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος

Ενδυνάμωση των μυών του κορμού

Βελτίωση της στάσης του σώματος

Ευλυγισία

Ισορροπία

Συντονισμός σώματος και πνεύματος

Θετική επίδραση οστικής πυκνότητα και υγιείς αρθρώσεις

Αύξηση κινητικότητας

Θετική επίγνωση του σώματος

Λειτουργική εφαρμογή της τεχνικής στην καθημερινότητα και βελτίωση της καθημερινότητας.

Newsletter

Yoganatomy © 2018-2019 All rights reserved