Η τεχνική του Barre a terre (μπάρα στο πάτωμα) αποτελεί μια μοναδική τεχνική ενδυνάμωση του κέντρου μας των άκρων μας

Tο Barre à Terre προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς τη μπάρα, βασισμένο στην μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff!
Συνειδητοποιούμε λοιπόν ποσό εύστοχα θεραπευτική προσέγγιση έχει σαν μάθημα.
Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο εκγύμνασης για όποιον αναζητεί την αύξηση της δύναμης και της ευελιξίας και συγχρόνως να καταλάβει τις βασικές αρχές του κλασικού και σύγχρονου χορού .

Στο Barre à Τerre (ή Barre-au-Sol) μέσα από χορογραφημένες ασκήσεις στην μπάρα και στο πάτωμα, το σώμα ενθαρρύνεται ώστε να βρει τη σωστή στάση και να κατανείμει σωστά το βάρος του ώστε να ενεργοποιηθεί η “σωματική μνήμη”,οι κλειδώσεις σιγά-σιγά ελευθερώνονται, βοηθώντας τα άκρα του σώματος να επεκταθούν, ενώ οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα, οι χόνδροι κτλ μαλακώνουν.

Το ωριαίο αυτό μάθημα πραγματοποιείται στο πάτωμα με την ίδια σειρά των ασκήσεων της κλασικής μπάρας και ολοκληρώνεται με ασκήσεις διατάσεων (stretching). με στόχο να ενδυναμώσουν μυϊκά όλες τις περιοχές του σώματος (χωρίς να δημιουργήσουν όγκο), να αυξήσουν την ισορροπία και την σωστή στάση του.

Παρόλο το ότι το Barre a terre γεννήθηκε από το κλασικό μπαλέτο, δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς χορευτική εμπειρία για να το παρακολουθήσει. Απλώς φορέστε άνετα ρούχα που θα σας επιτρέψουν να κινηθείτε και να τεντωθείτε και …. ξεκινήστε!!!

Newsletter

Yoganatomy © 2018-2019 All rights reserved