Όταν μαγεία της yoga μεταφέρεται στον αέρα η yoga συναντά τα πανιά και πρακτική μας καταρρίπτει το νόμο της βαρύτητας. Σε ένα μάθημα απελευθέρωσης θα γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας αφήνοντας τον για λίγο πάνω από το έδαφος.

Η πρακτική της aerial yoga

Η Aerial yoga είναι ένα είδος σωματικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει μία σειρά ασκήσεων προερχόμενες από την yoga το pilates και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ενός μαλάκου υφάσματος που κρεμιέται από το ταβάνι. Δουλεύοντας σε νέες και παραδοσιακές ασκήσεις με το σωματικό βάρος να υποστηρίζεται μερικώς η πλήρως από το πανί, η πρακτική αποκτά ένα τελείως διαφορετικό νόημα καθώς η αιώρα βοηθά στην ευθυγράμμιση και στην αποσυμπίεση της σπονδυλική καθώς και την χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Μέσα από την άσκηση της aerial yoga επιτυγχάνεται ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος, διεύρυνση της ευλυγισίας και εμβάθυνση στις στάσεις και τα οφέλη της yoga καθώς η ειδική αιώρα λειτουργεί βοηθητικά σε κάθε θέση.

Το ειδικό πανί βοηθάει και υποστηρίζει τον ασκούμενο έτσι ώστε να είναι ευκολότερο γι’ αυτό να επιμηκύνει το σώμα, να εμβαθύνει στις ασκήσεις και να αυξήσει την κινητικότητα. Μας βοηθάει να αναπνεύσουμε καλύτερα και να ελευθερώσουμε την κίνηση μας.

Η Aerial  πρακτική μπορεί να γίνει απαιτητική και δυναμική αλλά και άκρως θεραπευτική χαλαρή(Aerial therapy). Ένα μάθημα Aerial yoga είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση να βελτιώσουμε την υγεία μας καθώς και την απόδοση στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του μαθήματος είναι πως μας φέρνει αντιμέτωπους με τις φοβίες μας( το να μην πατάνε τα πόδια στο έδαφος και το να γυρίζουμε ανάποδα αναστροφή) βοηθώντας μας να τις αφήσουμε πίσω για πάντα.

Η αίσθηση της απελευθέρωση της κίνησης δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα άλλο είδος εξάσκησης  πρακτική μοναδική…..

Τα πλεονεκτήματα της πρακτικής της aerial yoga είναι αρκετά, μερικά από τα οποία μπορούμε να τα δούμε παρακάτω

Αποσυμπίεση και ευθυγράμμιση σπονδυλικής στήλης με τις αναστροφές απελευθερώνονται η μεσοσπονδύλιοι δίσκοι και βιώνεται η μηδενικές συμπίεση των αρθρώσουν και των συνθετικών οστών του σώματος

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος αποτοξίνωση με την πίεση την σε ώρες και την αναστροφή βελτιώνεται η πέψη και η λεμφική παροχέτευση, έτσι προάγεται η αποτοξίνωση, οι αντιγηραντικές ιδιότητες και η αναζωογόνηση του δέρματος. Η αναστροφή είναι ευεργετική για την καλή κυκλοφορία των κάτω άκρων.

Αύξηση ελαστικότητας του σώματος μεγαλύτερο εύρος κίνησης αυξάνεται η ευλυγισία και το εύρος κίνησης στα άκρα τα ισχία την νομική ζώνη και την σπονδυλική στήλη Αντιλαμβανόμαστε την κίνηση σε ένα πολυδιάστατο επίπεδο λόγω της αιώρησης.

Μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση αντοχής η ενδυνάμωση του άνω κορμό και του κέντρου του σώματος προάγουν την σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και την ανάπτυξη μυϊκής δύναμης. Η δυναμική αλληλουχία σκέψεων και ισορροπία στον αέρα ενισχύουν την αντοχή μέσω της αερόβιας άσκησης

Δυνατότερα οστά η αντίστασης της έλξης με το βάρος του σώματος μας βοηθάει στην συντήρηση της οστικής μάζας και την αποφυγή της οστεοπενίας και αργότερα της οστεοπόρωσης.

Μυοσκελετική και περιτοναϊκή απελευθέρωση απελευθερώνονται σφιχτή πίστη και η περιτονίες με τη συμπίεση σε σημεία κλειδιά. Η αναστροφές ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα συμπεριλαμβανομένου και του γαλακτικούξεως που πιέζει τα τριχοειδή αγγεία, και έτσι βοηθά τη διαδικασία ανάκαμψης των μυών.

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης όταν βρισκόμαστε στον αέρα αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τους άλλους παρένθεση καθηγητές γυμναστές μας), διασκεδάζουμε, απελευθερώνουμε το σώμα μας, τις σκέψεις μας και την ψυχή μας. Νιώθουμε πιο ισχυρή και σίγουρη για τον εαυτό μας……

Η aerial yoga είναι για όλους;

Το συγκεκριμένο μάθημα όμως δεν μπορεί να απευθύνεται σε όλους. Είναι ιατρικά θεμιτό κάποιες ομάδες ασκουμένων να απέχουν από το συγκεκριμένο μάθημα ή να εκπαιδεύονται κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.( με ένα τελείως διαφορετικό ασκησολογιο προσαρμοσμένο σε κάθε περίπτωση.)

Μερικές από τις ομάδες ασκουμένων που πρέπει να αναπροσαρμοστεί το ασκησολογιο με βάση τις ανάγκες τους ή να αποφύγουν την επιλογή του συγκεκριμένου μαθήματος είναι οι έγκυοι(καθόλη την διαρκεια της εγκυμοσύνης), οι γυναίκες μητέρες(Μετά τη γέννα μέχρι την 12η εβδομάδα και μετά από φυσιολογικό τοκετό και μέχρι την 16η εβδομάδα μετά από καισαρική), πρόσφατα χειρουργημένοι(Έως τρεις μήνες μετά το χειρουργείο ή και περισσότερο ανάλογα με τη σοβαρότητα της επέμβασης), άτομα σε περίοδο αποκατάστασης από το χειρουργείο ή σοβαρό τραυματισμό (συμβουλεύετε το θεράποντα ιατρό η φυσικοθεραπευτή) άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, άτομα με σοβαρές καρδιολογικές παθήσεις, άτομα με γλαύκωμα και αποκόλληση αμφιβληστροειδούς καθώς και άτομα με κρίσεις επιληψίας.

Για ευνόητους λόγους λοιπόν κάθε μαθητής θα πρέπει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο, ιστορικό υγείας , πριν τη συμμετοχή του στην πρώτη του συνέδρια.

Newsletter

Yoganatomy © 2018-2019 All rights reserved