Πρόκειται για την πιο αντιπροσωπευτική στάση της yoga με πολλαπλά οφέλη για το ανθρώπινο σώμα. Ανακουφίζει από πόνους στον αυχένα και την πλάτη που προκαλούνται από την κακή στάση του σώματος.

Αποτελεί έναν άμεσο τρόπο ενδυνάμωσης του πάνω μέρους του κορμού, αύξησης της οστική πυκνότητας και ίσως περιορισμού της οστεοπόρωσης.

Βοηθάει στο άνοιγμα του θώρακα και των ώμων, αυξάνει το εύρος κίνησης, δυναμώνει το κάτω μέρος του κορμού, τεντώνει δικεφάλους, μηριαίους και γάμπες, ανακουφίζει από πόνους σε κνήμες, φτέρνες και πέλματα.

Αυξάνει την ευλυγισία ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει το σώμα χαρίζοντας ισορροπία σε σώμα και πνεύμα.

Όλες οι στάσεις στις οποίες η καρδιά είναι πιο ψηλά από το κεφάλι ενεργοποιούν τη ροή του αίματος έτσι ώστε να «ξυπνήσουν» αλλά και να χαλαρώσουν το σώμα.

Στρέφοντας τη ροή του αίματος προς το πρόσωπο και τον εγκέφαλο σε συνδυασμό με την αυτοσυγκέντρωση κατά τη διάρκεια της πρακτικής, χαρίζει πιο νεανική όψη και μια πιο γαλήνια έκφραση.

Leave a comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsletter

Yoganatomy © 2018-2019 All rights reserved